ЯЗОВИР КАСТЕЛ  itemprop=

ЯЗОВИР КАСТЕЛ

Язовир Кастел е изграден на левия приток на река Росица. Вливащата се вода в него от седем високопланински кладенци, както и твърдото му дъно от леска (вид скала), поддържа рибите здрави и борбени, с месо без мазнини и предпочитани за консумация в региона
Язовир Кастел Язовир Кастел е изграден на левия приток на река Росица. Вливащата се вода в него от седем високопланински кладенци, както и твърдото му дъно от леска (вид скала), поддържа рибите здрави и борбени, с месо без мазнини и предпочитани за консумация в региона. Язовирът се намира на 15 км от гр. Севлиево и на 18 км от гр. Габрово. До стената му води асфалтов път, който свързва селата Батошево и Кастел. В село Батошево, което е на 2 км от нас, са разположени два манастира с голямо историческо минало. В същата посока, но на 35 км в Централния Балкан се намира Дивечовъдна база „Лъгът”. Близо до нас се намира и етнографския музей Етъра, известен в цял свят. На 50-ина километра западно е и друг световно известен архитектурен паметник с голямо значение за българската история - Троянският манастир. За Язовира Язовирът е почистен и зарибен с 5 тона шаран между 1-1.5 кг, като това количество на дребната риба се поддържа постоянно. Обитатели на водоема са и около 60 броя шарани с тегло над 10 килограма, както и около 100 бр. шарани между 6 и 10 кг. Рекорда на водоема е 20 килограма. Важно условие за запазване на популацията от едри риби е, че всички уловени шарани над 3 килограма ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се връщат обратно. В язовира има още – толстолоб между 10-20 кг, амур между 5-10 кг, както и кефал, уклей, пъстърва, малки количества европейски сом и бяла риба. Цени – за един риболовен ден - 5 лв. за до 3 въдици. Цената за настаняване на палатка, каравана или кемпер е 10 лева за 24 часа, като са осигурени ток, интернет, вода и тоалетна. Цена на уловения шаран - 6 лв./кг. Не е задължително да се взема цялото количество уловена риба. Спортменското отношение към рибите и връщането им отново във водата се толерира и разрешава. Организираме състезания по спортен риболов. Бунгала За почиващите има изградена база от 5 бунгала, всяко от тях е с веранда, кухненски кът и дневна, спалня и баня с тоалетна. Бунгалата се намират само на десетина метра от брега на язовира. Има изградена инфраструктура - ток, питейна вода и канализация на двата бряга. Екстри: oхраняем паркинг, хубава панорама, чист въздух, тишина, барбекю, телевизор, хладилник, баня, тоалетна, БЕЗПЛАТЕН интернет, доставка на храни и напитки на място по заявка и др. Цени на нощувки - 15 лв. на заето легло в бунгало. Деца до 10 год. - безплатно. Цена за 1 бр. къмпингуваща палатка - 10 лв. за 24 часа, като се осигурява ток, питейна вода и тоалетна.

Мнения за ЯЗОВИР КАСТЕЛ


The company has no review.

Напиши мнение за ЯЗОВИР КАСТЕЛ


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.